Tuesday, 19 March 2013

demotivated

Situasi: Demotivated sebab bos tak approve nak Work From Home (WFH)

Sebab saya nak WFH:
- Baru kahwin bulan 11, 2012. husband dgn saya ialah PJJ. Jumpa on weekend je. Husband KL, saya Kulim.
- Unplan: saya termenandong (anak yg sah tahhu), dan skrg adalah minggu ke-6.
- Rasa sgt tak larat, penat, pening, sengsorang je kat Kulim. tade sape nak jaga. Jadi nk WFH utk 1st trimester ni.

Sebab bos tak bagi WFH:
- tak adil utk orang lain yg mengandong jugak. (apakah? diorg duduk dgn husband diorang kot. pasti lah lebih tabah)

Kesannya:
- Saya rasa sgt demotivated. Rasa mcm nak menangis sesangat. Rs bengang gile dgn bos. Dah la selama ni mmg tak sporting. Time ni pon tak sporting. Apakah???

Cara menangani:
Tatau la camne nk buat. Sedih sgt. Rasa mcm nk benti keje skrg je. Tp takleh sbb, still ada 2 bulan notis. Kalo benti skrg pon, kena tggu 2 bulan. tup tup lepas 2 bulan, morning sickness sume da tade. elok je.
tak ke naya? so, kena ikot plan. berhenti bulan 7 nanti. Lepas dpt bonus utk bonus 1/2 tahun nnti.

Tolong suggest saya camne nk menangani situasi ni.
Kecik bg anda, besar bg saya.
T.T

T.T

T.T

No comments:

Post a Comment